Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren. Om du inte hittar det du behöver, kontakta kundtjänst.

Vi vill erbjuda dig som prenumerant initierad nyhetsrapportering, unika fördjupningar och researchtunga reportage. Dagens Samhälle arbetar med originaljournalistik, vi söker egna nyheter och gör egen research. Det kräver resurser och därför kan vi inte ge bort materialet gratis.

Nyhetsartiklar reserverar vi för dig som är prenumerant. Är du redan prenumerant kan du enkelt skapa ett konto här. Använd den e-postadress som du uppgav när prenumerationen startades, så hittar systemet dig automatiskt i nästa steg. Är du osäker på om vi har din e-postadress, är det enklast att kontakta kundtjänst via e-post eller telefon 08-452 73 10. Är du inte redan prenumerant kan du bli det här.

Du som inte tidigare läst Dagens Samhälle har möjlighet att testa gratis. Det är naturligtvis vår förhoppning att du ska vilja fortsätta som betalande prenumerant, och därför skickar vi ett erbjudande om fortsatt prenumeration. Betalar du inte på avin, så avslutas din provprenumeration automatiskt.

Det går självklart bra. Vi skapar innehållet – du bestämmer hur du vill läsa. Priset är detsamma, oavsett om du väljer enbart papper, enbart digitalt eller både och. Har du redan en prenumeration på papperstidningen, och vill att vi slutar skicka den, så kontaktar du vår kundtjänst via e-post eller telefon 08-452 73 10. Har du ingen prenumeration kan du teckna en här.

Se till att din webbläsare är uppdaterad och att du har den senaste versionen av operativsystem installerat för att Dagens Samhälles digitala tjänster ska fungera tillfredsställande.

Anmäl din organisation via vår e-fakturaportal här. Tänk på att ange betalarens kundnummer.

Vi vill erbjuda våra läsare en enkel lösning när det gäller inloggning och hantering av olika typer av prenumerationer (låsta nyhetsartiklar, e-tidning, Kommunbarometern, Debattsvepet, jobbevakning m m). Med Dagens Samhälles konto får du allt samlat på samma ställe. Loggar du inte ut aktivt, eller rensar webbhistoriken, så behöver du inte logga in varje gång du besöker oss.

Om du har en prenumeration på Dagens Samhälle men inget digitalt konto kan systemet hitta dig när du skapar ditt digitala konto. Detta sker genom att du använder samma e-postadress som när du tecknade prenumerationen. Då hittar vi din prenumeration automatiskt och kopplar den till kontot. Alternativt kan du själv ange ditt kundnummer + postnummer i registreringen.

Om du redan har ett digitalt konto och vill koppla din prenumeration till det får du kontakta kundtjänst, så ordnar vi det åt dig.

Det finns några olika sätt att hitta prenumerationsnumret: först och främst finns det på din faktura. Har du inte tillgång till fakturan kan du titta på tidningen – om den levereras med Postnord (och inte med tidningsbudet) så står det tryckt på baksidan. Du kan också ringa vår kundtjänst på telefon 08-452 73 10.

Klicka på ”Glömt lösenord” vid inloggningen. Ange den e-postadress du använde som användarnamn när du registrerade dig, så skickar vi ett mejl med vidare instruktioner. Du kan sedan ändra lösenord.

Nej tyvärr, det måste du göra på vår sajt på Skapa konto-sidan.

Mest troligt är att dina inloggningsuppgifter har kommit i orätta händer. När någon annan loggar in på ditt konto, så kastas du ut. Kontrollera att du ensam använder dina inloggningsuppgifter!

Har du fortfarande problem, kontakta vår kundservice på telefon 08-452 73 10.

Javisst. Den kan du ladda ner via App Store (för Iphone/Ipad) eller via Google Play (för Android). Appen har också den fördelen att du kan ladda ner tidningen och läsa den senare i off-line-läge. Praktiskt när du inte har tillgång till wi-fi. Du kan också få pushnotiser och söka i vårt arkiv via appen.

För att kunna logga in i appen behöver du ha ett konto hos Dagens Samhälle samt koppla din tidningsprenumeration till det. Annars kan du inte logga in i appen. Om du har ett konto med tidningsprenumeration kan felet bero på att du har angivit felaktiga inloggningsuppgifter.

När du öppnar e-tidningen på din dator finns en liten meny längst till höger. Klicka på den översta symbolen (tre horisontella streck), så visas hela menyn. Längst ner i menyn finns Information samt Öppna navigeringsguiden, med fler tips! När du vill stänga menyn och fortsätta bläddra i tidningen, klickar du på Esc eller den översta symbolen igen.

Ja, tryck en gång på texten, så får du fram en mer läsvänlig vy.

Det kan bero på att den högupplösta sidan inte har laddats in. Orsaken till det är vanligen att internetuppkopplingen är långsam eller saknas helt.

Orsaken till det är vanligen att internetuppkopplingen är långsam eller saknas helt. 

Det finns inget sätt att byta e-post på egen hand eftersom det är ditt användarnamn i vårt digitala kontosystem. Kontakta kundtjänst, så hjälper vi dig.